A Windows 10 Creators Update újdonságai és beszerzése

A Windows 10 rendszerű számítógépeken a Microsoft hivatalosan kiadta a legújabb fejlesztéseit összefoglaló Creators Update - magyarul Alkotói Frissítés - nevű frissítéscsomagját. Bemutatom miről is szól, és hogyan juthatunk hozzá.

_

Új biztonsági központ

A Windows Defender Security Center néven megjelent újítás hasznos segítséget nyújt, hogy egy központi helyről a rendszerünk lényeges biztonsági információit megtekinthessük és módosíthassuk.

_

További információkért látogassuk meg az erről szóló hivatalos weboldalt.

Night Light - szemkímélő üzemmód

Korábban beszámoltam már arról, hogyan tudjuk egészségesebbé tenni a számítógép használatát egy speciális programmal. A Creators Update-nek hála a Windows 10 mostantól gyárilag is tartalmaz egy hasonló funkciót. Eléréséhez a Gépház képernyő-beállításaihoz kell ellátogatnunk.

3D a Windows 10-ben

Az eddigi Windows rendszerek beépített rajzolóprogramja - a Paint - mostantól egy új alkalmazással - Paint 3D - is kiegészül. Segítségével már térbeli alakzatokat is rajzolhatunk.

Továbbá megoszthatjuk alkotásainkat egy alkotói online közösséggel, a Remix3D.com weboldalon.

Játékosoknak néhány extra funkció

Korábban már felfedtem ugyan egy titkot, ezért sokaknak már nem lesz újdonság az a Game Bar nevű funkció, amellyel a játékaink során videofelvételt is készíthetünk. Viszont a Creators Update-nek köszönhetően ezt még kibővítették 3 fontos újítással is: GameDVR, broadcasting, és Game Mode. Ez utóbbiról is ejtettem már néhány szót itt - valamint újításképpen mostantól még több játék támogatva lesz általa.

A Microsoft Edge böngésző is továbbfejlődött

Az eddigi funkciókat újakkal bővítették, például új böngészőfül-funkciók és új bővítmények is megjelentek.

Továbbá az Edge böngésző eddig is a gyorsaságáról és a kiemelkedő biztonságáról volt híres, ezt a Creators Update még tovább fokozta azzal, hogy még gyorsabb lett és még több akkumulátor-üzemidőt nyújt használatakor a többi böngészővel összehasonlítva:

További hivatalos információk a Microsoft Edge böngésző újításairól itt.

Dolby Atmos a Windows 10-ben

Amennyiben térhangzású hangrendszerrel vagy fejhallgatóval rendelkezünk, érdemes kipróbálni a Creators Update óta a Windows Áruházban Dolby Access néven elérhető alkalmazást is. Segítségével új audioélményekben lehet részünk.

A Creators Update újdonságairól további információk találhatóak még itt.

A Creators Update telepítése

Amennyiben szeretnénk, hogy a Windows 10 rendszerünk a lehető legfrissebb újításokat megkapja kövessük az alábbi lépéseket:

- Töltsük le a Windows 10 Update Assistant nevű segédprogramot,
- Indítás előtt biztosítsuk a frissítéscsomag letöltéséhez szükséges elegendő lemezterületet a számítógép C:\ meghajtóján - 16 GByte 32-bit és 20 GByte 64-bit rendszer esetén.

_

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.